BOOKS: Christmas Holiday

Het is bijna kerstvakantie! Morgen heb ik maar een paar uur les, daarna ga ik het kerstgala opbouwen en de dag daarna weer hetzelfde. Donderdagavond heb ik dan kerstdiner en kerstgala met school. Ik kijk er erg naar uit en ik hoop dat alles goed gaat. Ik zit dit jaar in de feestcommissie, dus we zijn al een paar maanden bezig met alles organiseren. In de kerstvakantie zijn er een paar boeken die ik heel graag wil lezen. Hier komen ze!

Dit boek heb ik gekregen voor Sinterklaas, het is het vierde deel uit de Inheritance Cycle (in het Nederlands: Erfgoed reeks). De schrijver is Christopher Paolini. Het verhaal gaat over Eragon die een ei vind in een bos, er blijkt een draak in te zitten die hij Saphira noemt. Eragon blijkt de eerste drakenrijder (naast Galbatorix) sinds tijden te zijn. Samen met Brom – de verhalenverteller uit het dorp reist hij met Saphira naar de Varden, een organisatie die tegen Galbatorix vecht. Galbatorix is de gemene leider van Alagaesia, het land waar Eragon woont. Samen met Saphira, magie en de Varden probeert Eragon Galbatorix te verslaan. Ik raad deze boeken zeker aan, het zijn hele leuke boeken en je wordt echt in het verhaal meegezogen, ik zit nu midden in Inheritance en kan niet wachten om het verder te lezen!

Youtuber Joey Graceffa heeft op zijn account een review gefilmd over deze serie, waarin hij heel enthousiast was. Het verhaal lijkt me erg leuk dus wil ik dit zeker gaan lezen! Uglies speelt zich af in een toekomstige wereld waar je als je 16 bent door middel van cosmetische ingrepen ‘mooi’ wordt gemaakt, voor die tijd ben je dus eigenlijk ‘lelijk’ (ugly). De hoofdpersoon is Tally Youngblood, ze is bijna 16. Ze ontmoet een meisje die eigenlijk niet ‘mooi’ gemaakt wilt worden en ontdekt samen met haar dingen over de wereld waarin ze leeft. Wat me leuk lijkt aan dit boek is dat het best actueel is, je hoort nu best wel veel over plastische chirurgie op jonge leeftijd. Ook bijzonder is dat de vaak ge-photoshopte modellen in magazines die wij nu (over het algemeen) mooi vinden, in de wereld waar Tally leeft juist heel erg lelijk zijn. Uglies is een reeks die bestaat uit vier boeken: Uglies, Pretties, Specials en Extras.

De Hongerspelen Trilogie! Ik heb deze boeken allemaal al eens gelezen, maar nu de film in het voorjaar uit komt wil ik ze graag nog een keer lezen. Het boek speelt zich af Panem, bestaande uit 12 districten en het Capitool, de hoofdstad.  Vroeger waren er 13 districten, maar het Capitool heeft 1 district de grond in geslagen toen de districten in opstand kwamen tegen het Capitool. Nu wordt er elk jaar een Hongerspelen georganiseerd om de districten eraan te herinneren dat ze nooit meer in opstand moeten komen tegen het Capitool. Uit elk district wordt er 1 jongen en 1 meisje gekozen die in de arena moeten strijden op leven en dood. Katniss Everdeen, de hoofdpersoon, komt in de Hongerspelen uit voor district 12. Het eerste deel gaat over deze Hongerspelen en de rest van de boeken zijn een vervolg daarop, maar ik ga natuurlijk niet vertellen wat daar gebeurd.

Dit zijn/lijken allemaal super leuke boeken, de meeste boeken heb ik al thuis, maar zo gauw de kerstvakantie begint ga ik naar de bibliotheek (even mijn biebpasje zoeken :$) om Uglies te lenen! Ik ga de boeken waarschijnlijk ook reviewen als ik ze uit heb. Zouden jullie dat dan op deze blog willen zien in verhaal vorm of in een filmpje op youtube?

Het zou leuk zijn als je een reactie achterlaat en mijn blog volgt (bv. met bloglovin’ of met de ‘follow’ button in de sidebar)! ♥

Advertenties

2 Responses to “BOOKS: Christmas Holiday”

  1. Ik vond de Hunger Games ook helemaal super en kan niet wachten totdat de film uitkomt. Dankzij je stukje over Uglies ben ik ook wel nieuwsgierig geworden over dat boek. Denk zomaar dat ik het ook ga lezen.

Trackbacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: