THEATER: HELP! door theatergroep MAX.

Gisteren ben ik met de lezersraad van 7Days naar de voorstelling HELP! van theatergroep MAX geweest. Het is een voorstelling over de beginjaren van The Beatles. Het begint wanneer Pete en John een duo starten, waarna Paul en George erbij komen. Het eindigt net voordat ze echt bekend worden en wanneer Pete ingeruild wordt voor Ringo.

Het verhaal gaat over de weg naar bekendheid. De jongens worden gewoon neergezet als normale jongens met een droom, niet als toekomstige popsterren. Zo is er ook een verhaallijn over de moeder van John die er nooit is. Dit wordt mooi verteld (ik hou wel van je maar kan niet voor je zorgen) met een A Capella versie van She Loves You.

Een van de karakters is Nancy. Een beetje een hyper meisje en fan van het eerste uur. De actrice die haar speelt (Lottie Hellingman) speelt tegelijkertijd ook alle andere vrouwenrollen (zoals de moeder van John). In de eerste scene wordt ze met een handcamera gefilmd wanneer ze op het concert van The Beatles is, dat wordt dan ook meteen afgespeeld op het grote scherm in de zaal. Dit is een erg originele insteek, die naar mijn weten ook goed de feeling van live op een concert filmen laat zien. Hierna gaan ze terug in de tijd naar wanneer het allemaal begon en uiteindelijk komen ze weer uit bij het grote concert, waarna de voorstelling nog even doorgaat.

De muziek werd live gespeeld en ik vond het goed klinken (maar ik ben dan ook geen muziekkenner, dus ik weet er helemaal niets van!).  Hierdoor leek het soms alsof je bij een concert aanwezig was, alleen dan zonder de springen de mensen. Sommige liedjes waren vertaald naar het Nederlands, ze waren goed vertaald dus het klonk niet raar. Toch vond ik het soms wel jammer dat ze de originele Engelse teksten niet lieten horen, al was het ook wel weer leuk dat je kon horen waar de tekst over ging en hierdoor ook doorhad waarom het nummer in het verhaal paste.

Ik vertelde al dat ik met de lezersraad van 7Days was. Dit is een jongerenkrant en met de lezersraad bespreken we de krant en geven we er onze mening over. Dit was de eerste bijeenkomst van mijn tweede termijn in de lezersraad en het is altijd wel spannend om de nieuwe leden te zien. Ik heb een leuke middag gehad die ook weer leuk werd afgesloten door deze voorstelling!

 foto van http://www.cultuurpodium.nl/entry/1345
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: